Το αποτέλεσμα όλων αυτών, δεν είναι μονάχα το γεγονός πως τα μαλλιά βρωμίζονται και αποκτούν λιπαρότητα πιο γρήγορα. Παράλληλα, αυξάνονται και οι πιθανότητες να προκληθεί κάποια δερματίτιδα. Έτσι, είναι βασικό να τις καθαρίζετε με καυτό νερό και σαπούνι μία φορά την εβδομάδα. Για τις χτένες, η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνεται και σε πιο αραιά διαστήματα.

Ωστόσο, οι λόγοι που είναι απαραίτητο να αλλάζετε συχνά την εκάστοτε βούρτσα δεν σταματούν εδώ, καθώς άλλος ένας αποτελεί η φθορά της. Αυτή μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, εάν λείπουν δοντάκια από τη βούρτσα με την οποία φορμάρετε τα μαλλιά σας, θα χρειαστείτε περισσότερη ώρα αλλά και θερμότητα για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ως επακόλουθο αυτού, οι άκρες των μαλλιών θα σπάνε ολοένα και πιο πολύ, ενώ η λάμψη και ο όγκος τους σταδιακά θα μειωθούν σημαντικά. Εκτός από τα δοντάκια ένα ακόμα σημάδι είναι το μαξιλαράκι, που υπάρχει στη βούρτσα με την οποία χτενίζετε τα μαλλιά σας. Αν έχει ραγίσει ή έχει γίνει πολύ εύκαμπτο τότε πρέπει να την αντικαταστήσετε.

Με την προϋπόθεση, λοιπόν, ότι τηρείτε τον συχνό καθαρισμό της, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ίδια βούρτσα για διάστημα 6-8 μηνών. Αντιθέτως, οι χτένες δεν χρειάζονται αντικατάσταση παρά μόνο όταν φθαρούν. Γενικά, οι πλαστικές και μεταλλικές βούρτσες, καθώς και οι χτένες από ταρταρούγα είναι πιο ανθεκτικές, ενώ οι ξύλινες χτένες και οι βούρτσες από φυσική τρίχα είναι πιο ευαίσθητες.

Μαρία Σιαφάκα

Hello pretty people! Αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Μέσα από το prettydose.gr θα μοιράζομαι μαζί σας όσα βλέπω, ακούω και διαβάζω. Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency