Η Ηρώ Βαλαβάνη είναι μια νέα μητέρα με πολλές ασχολίες η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται. Έχει σπουδάσει φαρμακευτική και τον τελευταίο χρόνο αποφοίτησε από το τμήμα της Συναισθητικής Νοημοσύνης και Διοίκησης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει μια μικρή κόρη με την οποία περνάει πολύ χρόνο και την εντάσσει στο καθημερινό της πρόγραμμα.

Μετά από 7 χρόνια ενασχόλησης στον χώρο της φαρμακευτικής, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εστίαση ανοίγοντας ένα κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ το οποίο και διατηρεί εδώ και 7 χρόνια. Όπως δηλώνει η ίδια, έχει μια φιλοσοφία στην ζωή της που υποστηρίζει πως όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Παρακάτω παραχωρεί μια αποκλειστική συνέντευξη στο pretty dose περιγράφοντας τη ζωή της και δίνοντας μικρές συμβουλές σε όλους.

Ηρώ Βαλαβάνη, συνέντευξη, mommylife
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ηρώς

 

  • Είστε ένα πολυπράγμων άτομο. Πώς ισορροπείτε τη φαρμακευτική, τη γυμναστική, την επιχείρηση και τη μητρότητα; Πόσο εύκολο είναι να έχετε τόσους ρόλους;

Θα έλεγα πως υπήρξα από μικρή ηλικία πολυπράγμων άτομο. Με αρκετές δραστηριότητες και πολύ όρεξη για όλο αυτό που ονομάζουμε ζωή. Το να συνδυάζεις δραστηριότητες όπως στην προκειμένη φάση επιχείρηση, καθημερινή γυμναστική, μητρότητα με ότι αυτό συνεπάγεται, διάβασμα για σχολές και σεμινάρια δεν είναι και το πιο εύκολο και διαχειρίσιμο. Οι ρόλοι είναι πολλοί και πολλές φορές αντικρουόμενοι. Το καλό όμως μέσα από αυτή τη συνθήκη είναι ότι αντιλαμβάνεσαι πως τα θέλω σου, τα πάθη σου και οι ανάγκες σου μπορούν να γίνουν ένα και να αποκτήσουν δύναμη και τα «δεν μπορώ» σου να μην έχουν υπόσταση πια.

  • Ποιος ήταν ο αγαπημένος σταθμός στην ζωή σας;

Ο αγαπημένος σταθμός στη ζωή μου ήταν αδιαμφισβήτητα η γέννηση της κόρης μου! Μια εμπειρία μοναδική και ασύγκριτη! Το γέλιο, το κλάμα, η χαρά κτλ. συναντιούνται και μετατρέπονται σε ένα μοναδικό συναίσθημα που δεν ορίζεται και σε κατακλύζει!

Ηρώ Βαλαβάνη, φαρμακευτική, φαρμακοποιός
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ηρώς
  • Τι ονειρευόσασταν να γίνεται όταν ήσασταν μικρή; Ποιο το όνειρό σας;

Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω παιδίατρος και αρχαιολόγος. Αργότερα πήγα πρώτη δέσμη για να γίνω αρχιτέκτονας.
Καμία σχέση με ότι ακολούθησα εντέλει και με ότι ασχολούμαι τώρα. Η ζωή είναι για μένα μια πρόκληση. Να ακούς την εσωτερική φωνή σου, να μη φοβάσαι, να ρισκάρεις και να προχωράς!

  • Υπάρχει ελεύθερος χρόνος; Aν ναι πως τον αξιοποιείτε;

Ελεύθερος χρόνος είναι ο δημιουργικός χρόνος και δημιουργικός μπορεί να είναι ακόμη κι ο χρόνος που απλά καθόμαστε σε έναν καναπέ και δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Γιατί κάποιες φορές χρειάζεται και αυτή η χαλάρωση. Θα έλεγα πως το 24ωρο αρκετές φορές δεν μου φτάνει. Και δεν κρύβω πως πολλές φορές εξαντλούμαι προσπαθώντας να τα χωρέσω όλα μέσα σε μια μέρα. Λειτουργώ πάντα με ημερολόγιο όπου καταγράφω όλα όσα έχω να κάνω μέσα στη βδομάδα οπότε με κάποιο τρόπο όλα βγαίνουν ομαλά και πάντα θα βρω το χρόνο για ένα φαγητό με φίλους, μια βόλτα στο κέντρο που λατρεύω, μια καλή ταινία. Κι αν πάλι δε βρω τον απαραίτητο χρόνο για όλα αυτά δεν πειράζει. Έχω σταματήσει να με κρίνω και να αγχώνομαι όπως παλαιότερα. Και το πιο σημαντικό για τη δική μου καθημερινότητα είναι η γυμναστική με την οποία έχω σχέση αγάπης. Είναι χρόνια τώρα, για μένα, τρόπος ζωής και όχι αναγκαστική μόνο για κάποιους μήνες. Οπότε είναι η ψυχοθεραπεία και η αναζωογόνηση μου και θα την εντάξω πάντα στο πρόγραμμά μου, όσο κουρασμένη κι αν είμαι.

Ηρώ Βαλαβάνη, personal trainer, εργαζόμενη μητέρα
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ηρώς
  • Tι έχετε να δηλώσετε για αυτήν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε με τον παγκόσμιο ιό; Σύμφωνα με τις γνώσεις που έχετε πάνω στη φαρμακευτική, μπορείτε να μας δώσετε κάποιες περαιτέρω συμβουλές; Γιατί είναι μερικοί άνθρωποι που δεν είναι υπέρμαχοι των μέτρων.

Η γη περνάει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Μια κατάσταση που επιβάλλεται να είμαστε σοβαροί απέναντι της και να μην την ξεχνάμε γιατί υπάρχει ακόμα ο ιός. Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και με ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και στο συνάνθρωπό μας. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη και είναι το όπλο σου για να προστατευτείς, εσύ και οι άλλοι γύρω σου.
Η χρήση αντισηπτικών, από την άλλη, δε θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται αλόγιστα. Καταστρέφουμε, με την υπέρμετρη χρήση τους, τη φυσιολογική ασπίδα προστασίας του δέρματος μας. Θα πω ναι στο συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι κάτι που έπρεπε να γίνεται ανέκαθεν. Η προσωπική υγιεινή είναι μεγάλη υπόθεση και είναι θέμα παιδείας. Δεν χρειαζόταν να έρθει κανένας ιός για να μας υπενθυμίσει ότι είναι απαραίτητο το πλύσιμο χεριών ή το να βάζουμε το χέρι μας ή τον αγκώνα μας μπροστά, όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε.

  • Τι συμβουλές θα δίνατε στις μελλοντικές μανούλες;

Ως μαμά αυτό που έχω να συμβουλέψω τις νέες ή μελλοντικές μανούλες είναι να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να μην ξεχνάνε ποτέ ποιες είναι. Το μεγάλο αυτό δώρο (το παιδί) έρχεται μόνο για χαρά.  Oπότε αγκαλιάστε την εξέλιξη σας αυτή και μην πανικοβάλλεστε. Και χρόνος για γυμναστική υπάρχει και χρόνος για φίλους βρίσκεται και ότι κάνατε πριν μπορείτε να το ξανακάνετε και κάτω από την νέα συνθήκη. Από τότε που γεννήθηκε η μικρή μου την παίρνω μαζί μου στα στάδια και στα γυμναστήρια για να μπορέσω να αθληθώ. Οπότε αν το κάνω εγώ, τότε μπορούν όλες οι μανούλες να το κάνουν. Δεν είμαι σούπερ ήρωας. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και να «εκπαιδευτείς» σωστά ώστε να βγαίνεις από το comfort zone σου όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται. Τα μωράκια μας είναι χαρούμενα όσο βλέπουν και νιώθουν εμάς χαρούμενους.

Ηρώ Βαλαβάνη, personal trainer
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ηρώς
  • Πείτε μας τρεις λέξεις που σας χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο.

Θα με χαρακτήριζα ως ήρεμη δύναμη, χαμογελαστή και ριψοκίνδυνη.

  • Ποια είναι τα μελλoντικά σας σχέδια και ο απώτερος σας στόχος.

Μελλοντικά μου σχέδια! (γέλια)
Προς το παρόν, παράλληλα με την επιχείρηση συνεχίζω να σπουδάζω στο ανοιχτό πανεπιστήμιο στον τομέα του life coaching και παρακολουθώ και ένα σεμινάριο well being του Yale της Αμερικής. Ετοιμάζω ένα blog με μια πολύ καλή μου φίλη που σίγουρα θα εμπνεύσει και θα συνδέσει όλες τις δράσεις μας. Υπάρχει και κάτι ακόμα που είναι σε πρώιμο στάδιο και δεν θέλω να το αποκαλύψω προς το παρόν. Έχει να κάνει με το hiking το οποίο λατρεύω και μου δίνει ζωή. Έπεται συνέχεια όπως αντιλαμβάνεστε!(γέλια). Έχω αλλάξει με την πάροδο των χρόνων και μετά από αρκετή δουλειά με τον εαυτό μου, αρκετές συνθήκες στη ζωή μου – δουλειά, οικογενειακή κατάσταση καθώς είμαι χωρισμένη, σχέση με γονείς, σχέση με φίλους – είμαι ευγνώμων για όσα έχω καταφέρει αλλά και για όσα δεν έχω καταφέρει. Ειδικά τα δεύτερα ήταν οι καλύτεροί μου δάσκαλοι. Στόχος μου είναι να χτίζω μια ζωή γεμάτη εμπειρίες, χωρίς απωθημένα, με γνώσεις και ταξίδια (όταν μας επιτραπούν ξανά). Ας έχουμε μια ζωή χωρίς πρέπει, μακριά από εσφαλμένες πεποιθήσεις του παρελθόντος και ας δράσουμε ακριβώς όπως μας προστάζει η ψυχούλα μας!

Ηρώ Βαλαβάνη, μητέρα, αποκλειστική συνέντευξη, εργαζόμενη μητέρα
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ηρώς

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ηρώ Βαλαβάνη για αυτήν την συνέντευξη και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη ζωή της.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Ηρώ στα social media εδώ:

instagram: irovalavani

fb: irovalavani

twitter: irovalavani

Eπιμέλεια συνέντευξης & Σύνταξη: Αθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency