Πολλές μανούλες αλλά και μπαμπάδες αυτής εδώ της γης, έχουν μπει για τα καλά στο ψηφιακό κόσμο, αναζητώντας μια σελίδα στα social media, έναν λογαριασμό που να απευθύνεται στα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδάκια τους, αλλά μαθαίνοντας, και πολλές φορές αλλάζοντας συνήθειες ως προς την αντιμετώπιση των παιδιών και των προβλημάτων που ενδεχομένως να έχουν κατά το μεγάλωμά τους!

Πλέον, το Instagram έχει γίνει η καθημερινή μας συνήθεια αλλά και εκεί, πολλές φορές, καταφεύγουμε για αναζήτηση πληροφοριών… σαν ένα σύστημα συλλογής πληροφοριών για γονείς. Έτσι, και αυτός ο λογαριασμός που σου προτείνω, θα γίνει για σένα η καθημερινή σου συνήθεια!

Το πιο σημαντικό και για παιδιά αλλά και για τους γονείς, είναι να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και θέληση για ανακάλυψη της προσωπικότητάς των παιδιών μας, ακόμη κι αν έχουν γεννηθεί από εμάς, δε γνωρίζουμε πολλά για αυτά.  Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, με την απέραντη αγάπη που θα τους προσφέρουμε καθώς και με την εμφύσηση της εν συναίσθησης από τη παιδική κιόλας ηλικία, μέσω του παιχνιδιού και καθώς μεγαλώνει και τα δυο αυτά  να του είναι πιο οικεία!

Αλλά για να τα ακολουθήσεις όλα αυτά,  κι εσύ νέε γονέα αλλά και οι εσύ πιο παλιέ, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αλλάξετε όλα όσα μάθατε από τους δικούς σας  και να τα περάσατε έμμεσα κι άμεσα στα παιδιά… κι αυτό θα γίνει, ανακαλύπτοντας το παιδί μέσω από το ίδιο το παιχνίδι και τη φαντασία του…

Έτσι λοιπόν, σκρολάροντας καθημερινά στο Instagram ερχόμαστε αντιμέτωποι με καλές και κακές ειδήσεις, με θέματα που μας αφορούν και με θέματα που μπορεί να μας εμπνεύσουν, για να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλύτερο. Έτσι και αυτό το θέμα που επέλεξα να σου προτείνω! Επειδή, δυο είναι τα πολύ σημαντικά αγαθά για το μεγάλωμα ενός παιδιού, η αγάπη και η εν συναίσθηση, για την αγάπη ξέρουμε πως να την ορίσουμε, την εν συναίσθηση όμως; Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το Pretty dose είναι εδώ για να σε βοηθήσει και σε αυτό! Αν κατακλύζεσαι καθημερινά από ερωτήματα που αφορούν το παιδί σου και την αντιμετώπισή του από εσένα, τότε έχεις πατήσει το σωστό άρθρο, που θα σε βοηθήσει και θα σε εμπνεύσει να του εμφυσήσεις την αγάπη και την εν συναίσθηση, πολύ πιο εύκολα απ’όσο νόμιζες!

Ως εν συναίσθηση ορίζεται  η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του. Έτσι λοιπόν, ως γονείς θα πρέπει να δούμε  πρώτα τη ψυχική κατάσταση του παιδιού μας, μέσω του παιχνιδιού ενδεχομένως ή ακόμη και τη συμπεριφορά του προς αυτό αλλά και τα κίνητρά του! Μόνο έτσι θα του εμφυσήσουμε για τη μετέπειτα πορεία του, την εν συναίσθηση! Αλλά για να μη λέω πολλά, υπάρχει μια σειρά από βίντεο στο Instagram,  στα οποία γίνεται λόγος για διάφορα θέματα που απασχολούν τους νέους αλλά και τους παλιούς γονείς στο πως να αντιμετωπίσουμε το παιδί μας, κι όλα αυτά  από καταξιωμένους ψυχολόγους, εργοθεραπευτές και ψυχοθεραπευτές, που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα, το τι πρέπει ακριβώς να κάνεις -αν δε το κάνεις ήδη- στην αντιμετώπιση των παιδιών σου! 

Είναι μια σειρά Documentary-Dollcumentary, όπως ονομάζεται, και υπάρχει στο IGTV, της σελίδας @mothersblog, όπου μπορείς να το επισκεφθείς και να δεις ποικιλία θεμάτων που αφορούν μαμάδες κι όχι μόνο…

Πιο κάτω, θα βρεις όλη τη σειρά και μπορείς να τη παρακολουθήσεις… να ταυτιστείς, να αναρωτηθείς, να ψάξεις και στο τέλος να μάθεις!

 

 

 

Εσύ τι θα άλλαζες; Πόσο σημαντικό είναι τελικά το παιχνίδι στη ζωή των παιδιών και στο μεγάλωμά τους; 

 

 

Συντάκτης: Σακκά Ανθή

Ανθή Σακκά

Γειά σου! Και καλώς όρισες στο Pretty Dose και στα άρθρα μου. Είμαι η Ανθή Σακκά και μαζί θα ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο της διατροφής, της μόδας και φυσικά του wellness και των ταξιδιών. Και μάλλον θα κατάλαβες, πάνω κάτω τι μου αρέσει... αν όχι, ας συστηθούμε! Είμαι φιλόλογος στο επάγγελμα αλλά ασχολούμαι και με πολλά ακόμη, όπως τη παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και φυσικά τη συγγραφή άρθρων. Και τα δυο μου αρέσουν πολύ, γιατί μπορώ και επικοινωνώ πιο εύκολα με όλους εσάς και να ανταλλάζουμε απόψεις! Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και τη μουσική, γιατί και τα δυο σε "ταξιδεύουν" σε άλλους κόσμους! Πιο ανοιχτούς και μαγικούς. Υπέροχο; Αν είσαι και εσύ τόσο ενθουσιώδης όσο κι εγώ, τότε έλα στη παρέα μου και στο 'μικρόκοσμο' μου, μέσα από τα άρθρα μου, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency