Το conditioner είναι από τα πιο χρήσιμα προϊόντα για την περιποίηση και την υγεία των μαλλιών μας. Οι περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούμε καθημερινά στη ρουτίνα ομορφιάς μας, και ενώ είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία η εφαρμογή του, πολλές από εμάς κάνουμε λαθάκια χωρίς να το καταλαβαίνουμε, με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε μετέπειτα, γιατί τα μαλλιά μας δεν έχουν την λάμψη και τη φρεσκάδα που περιμέναμε. Παρακάτω λοιπόν, θα δεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του conditioner!

1. Ξεκίνα να εφαρμόζεις το conditioner από τις άκρες των μαλλιών

Η σωστή εφαρμογή του conditioner, απαιτεί να ξεκινά η διαδικασία από τις άκρες των μαλλιών και στη συνέχεια προς τα πάνω. Η ποσότητα δεν πρέπει να διαφέρει ανεβαίνοντας προς τα πάνω, το να αυξήσεις την ποσότητα του conditioner δεν εξασφαλίζει ότι τα μαλλιά σου θα είναι πιο υγιή.

2. Χρησιμοποίησε την κατάλληλη ποσότητα conditioner

Κάθε τύπος μαλλιού διαφέρει οπότε δεν μπορώ να σου πω πόση ποσότητα conditioner πρέπει να χρησιμοποιήσεις, αυτό εξαρτάται από τον όγκο, την πυκνότητα και το μήκος των μαλλιών σου. Με βάση αυτό λοιπόν, υπολόγισε πόση ποσότητα conditioner χρειάζεσαι. Συμβουλή: Δώσε έμφαση στα σημεία που ταλαιπωρούνται περισσότερο από αλλά προϊόντα, για παράδειγμα ισιωτικές μαλλιών, πιστολάκι κ.α.

3. Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο ή χλιαρό νερό

Η θερμοκρασία του νερού για να γίνει σωστά η αφαίρεση του conditioner, πρέπει να κυμαίνεται στα επίπεδα του κρύου ή του χλιαρού νερού. Το καυτό δεν δρα θετικά.

4. Αφού λουστείς, στράγγιξε καλά τα μαλλιά σου

Πριν εφαρμόσεις το conditioner, πρέπει να στραγγίξεις καλά τα μαλλιά σου για να φύγει το παραπανίσιο νερό. Κι ασφαλώς να έχεις αφαιρέσει καλά και το σαμπουάν με το οποίο έλουσες τα μαλλιά σου.

5. Μην αφήνεις το conditioner παραπάνω/λιγότερο χρόνο στα μαλλιά σου

Στις συσκευασίες των conditioner, αναγράφεται ο χρόνος που πρέπει να το έχουμε πάνω στα μαλλιά μας για να δράσει. Αυτοί οι χρόνοι δεν είναι τυχαίοι οπότε μην τους αμελείς. Μπορεί να πιστεύεις ότι αφήνοντας το περισσότερο χρόνο πάνω στα μαλλιά σου, θα γίνουν ακόμη πιο λαμπερά, ωστόσο αυτό δεν ισχύει αφού τα οφέλη του conditioner είναι άμεσα. Το ίδιο ισχύει με το να το αφαιρέσεις πριν τον αναγραφόμενο χρόνο επίδρασης του.

6. Κάνε ένα κότσο τα μαλλιά σου για καλύτερη εφαρμογή

Πιάσε όλα τα μαλλιά σου πάνω σε ένα χαλαρό κότσο, έτσι ώστε να έχεις τον έλεγχο τους και να απλωθεί παντού και ομοιόμορφα το conditioner. Θυμήσου όμως, να αφήσεις τις άκρες των μαλλιών σου έξω από τον κότσο.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency