Τα χρώματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την βελτίωση της ψυχολογίας μας και φυσικά αντανακλούν την προσωπικότητά μας. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποιο είναι το ιδανικό χρώμα για εσάς και τον χώρο σας;

Κίτρινο

Εάν ψάχνετε το χρώμα που θα σας ανανεώσει και θα σας ανεβάσει την διάθεση, τότε ψάχνετε για το κίτρινο. Το κίτρινο δημιουργεί μία φιλική και χαλαρή διάθεση – λέγεται μάλιστα πως η παρουσία του έχει την ικανότητα να απελευθερώνει σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που συμβάλλει στην αίσθηση της ευτυχίας. Ανοιχτό ή σκούρο, είναι σίγουρο πως θα δώσει ζωντάνια στον χώρο σας και φρεσκάδα που θα ανανεώσει όλο το σπίτι σας. Μια ιδιαίτερα όμορφη προσέγγιση είναι να αναδείξετε μερικές κίτρινες αποχρώσεις σε γκρι φόντο.

Πράσινο

Οι χαλαρωτικές και γαλήνιες αποχρώσεις του πράσινου μπορούν να φέρουν την απόλυτη αρμονία στον χώρο σας. Το πράσινο μιμείται την φύση. Οι απαλές του νότες συμβάλλουν πολύ θετικά στην συγκέντρωση και την ηρεμία, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις δίνουν ιδιαίτερα θετική ενέργεια στον χώρο. Είναι ιδανική επιλογή να ενώσετε τον εσωτερικό σας χώρο με την εξωτερική θέα του σπιτιού σας. Εάν έχετε κήπο ακόμη καλύτερα, καθώς μπορείτε να αντλήσετε ιδέες για την ιδανικότερη απόχρωση που σας ταιριάζει.

Μπλε

Το μπλε είναι ιδιαίτερα γαλήνιο χρώμα, σκεφτείτε πόσο όμορφος και ήρεμος είναι ο μπλε φωτεινός ουρανός, σκεφτείτε το απέραντο γαλάζιο στις θάλασσες των νησιών μας. Το μπλε χρώμα συμβολίζει την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση και όσοι το επιλέγουν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι. Έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι που εργάζονται σε χώρους που κυριαρχεί το μπλε είναι πιο παραγωγικοί, καθώς παραμένουν ήρεμοι και συγκεντρώμενοι. Το μπλε είναι ιδανική επιλογή για το μπάνιο, το γραφείο και το υπνοδωμάτιο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με μια θερμή απόχρωση για να προσθέσετε ζεστασιά στον χώρο σας.

Ροζ

Το ροζ είναι επιλογή των ανθρώπων που έχουν ευγένεια και γενναιοδωρία. Το απαλό ροζ αντανακλά ζεστασιά και ευαισθησία και είναι το χρώμα του ρομαντισμού και της αισθαντικότητας. Το ζωηρό ροζ αντίθετα σηματοδοτεί την αισιοδοξία για τη ζωή, είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό, ενεργητικό και μας εμπνέει. Το ροζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς χώρους όπως το καθιστικό, η τραπεζαρία και τα υπνοδωμάτια. Προτιμήστε το αν ο χώρος σας έχει μεγάλα παράθυρα και πολύ φυσικό φως.

Κόκκινο

Το τολμηρό και σίγουρο κόκκινο είναι μια θαρραλέα επιλογή. Έρευνες έχουν δείξει πως αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και παρακινεί τα συναισθήματα. Είναι ιδανική επιλογή για τολμηρούς και δραστήριους ιδιοκτήτες που ζουν σε έντονους ρυθμούς. Το κόκκινο δημιουργεί χώρους που είναι ζωντανοί και φιλόξενοι, ενώ παράλληλα δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Επειδή είναι ιδιαίτερα έντονο, μπορείτε να το ”σπάσετε” αν το εντάξετε σε κάποιο μοτίβο, ώστε να ηρεμήσει τον χώρο σας, ώστε να μην χάσει την ζωντάνια του.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: