Από την Haute Couture, στο edgy streetwear.

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους εξελίσσεται και η μόδα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε γενιάς. Δεν είναι λίγες, οι εταιρείες και οι οίκοι μόδας που άλλαξαν το niche τους, προκειμένου να προσαρμοστουν στις τάσεις της μόδας, όπως η Balenciaga.

Βέβαια, η ολική αλλαγή φιλοσοφίας μπορεί να οδηγήσει στην εύρεση νέων πελατών , αλλά να έχει ως αποτέλεσμα να χάσει τους ήδη υπάρχοντες. Ευτυχώς για τον οίκο balmain δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ιδρύθηκε από τον Pierre Balmain στο Παρίσι(1945), ο οποίος και χαρακτηριστηκε ως “Βασιλιάς της γαλλικής μόδας” κατά την περίοδο μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της τότε εποχής, όπως Brigitte Bardot, Ava Gardnet Hope portocarrero.

Μετά τον θάνατο του, τον διαδέχτηκαν επίσης μεγάλα ονόματα στον χώρο της μόδας, όπως ο Erik Mortensen(1982-1990), το δεξί χέρι του balmain, ο Herve Pierre (1990-1992), ο Oscar de la Renta(1993-2002) ο οποίος “έσωσε” την εταιρεία από την κρίση της υψηλής ραπτικής διατηρώντας το ύφος του brand, ο Christophe
Decarnin(2006-2011) ο οποίος άλλαξε ριζικά το στυλ, σε αντίθεση από την φιλοσοφία του balmain που ήθελε κλασικές και πολυτελείς συλλογές, αυτός επέλεξε ακριβά και φανταχτερά κομμάτια, προκειμένου να εξ συγχρονίσει την εταιρεία. Τέλος ο olivier rousteing(2011-), με ασιατικές επιρροές προτίμησε τις γαλλικές τεχνικές ραπτικής.

Ο οίκος του balmain, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός λόγω των συλλογών και των εκπληκτικών επιδείξεων, αλλά και από τις καλλιτεχνικες συνεργασίες του οίκου με celebrities beyonce Kylie Jenner και άλλες μάρκες, οπως H&M, Victoria’s secret, Beats, Loreal.

Όλα τα παραπάνω μπορούμε να δούμε και σε επίδειξη μόδας του οίκου των τελευταίων χρόνων. Μοντέρνες γραμμές, με έντονα στοιχεία όπως fluo λεπτομέρειες και έντονα κοψίματα, πάντα όμως με επιρροές από την κλασική ραπτική.

Η επίδειξη για την F/W 21/22 συλλογή είχε να μας δείξει πολλά, αναμενόμενα αλλά και καινοτόμα στοιχεία και τάσεις για τον ερχόμενο χειμώνα. Φωσφοριζε και μεταλιζε  υφάσματα, έντονο μιλιταριστικο στοιχείο, χακί χρώμα, ψηλομεσα φαρδιά cargo παντελόνια, flight jackets και ιμάντες. Μαρινιερες, φαρδιά παλτό με έντονα πέτα, tote bags και χρυσές λεπτομέρειες να τονίζουν τα αουτφιτς.

Αντώνης Στεργής

Είμαι ο Αντώνης. Από νεαρή ηλικία, κιόλας, μου ζητούσαν την στιλιστική μου "ματιά" για τα ντυσίματα τους. Τον λόγο δεν τον ήξερα ούτε και εγώ, μέχρι που αποφάσισα να το σπουδάσω, συγκεκριμένα Fashion Styling. Ειδικότητα, το Men's Wear.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: