Είναι τέλη Αυγούστου και χωρίς να θέλω να σε αγχώσω , αυτό σηματοδοτεί το πέρας του καλοκαιριού και των διακοπών. Έρχεται Σεπτέμβρης. Ξεκινάει η δουλειά και η επιστροφή στη ρουτίνα. Έχεις σκεφτεί να προσθέσεις κάτι νέο στη ρουτίνα σου; Ένα άθλημα που θα σε βοηθήσει να γυμναστείς και παράλληλα να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα; Αν η απάντηση είναι ναι τότε διάβασε αυτό το άρθρο για το τένις! 

Μετά τις επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπα και της Μαρίας Σάκκαρη, το τένις μπήκε στην καθημερινότητα μας και μας έγινε πio οικείo. Σε συνδυασμό βέβαια και με την καραντίνα αφού ήταν από τα αθλήματα που επιτρεπόταν. Λίγο ή πολύ πέρασε από το μυαλό όλων μας το να ασχοληθούμε με το τένις.

Το τένις είναι ιδανική αερόβια γυμναστική για σένα που βαριέσαι το τρέξιμο. Τρέχεις μεν , με έναν σκοπό δε. Είτε πρόκειται για ζέσταμα, είτε κατα τη διάρκεια της άθλησης το τρέξιμο είναι αναπόσπαστο μέρος του τένις. Δεν τρέχεις μόνο, κανείς αλματακια, γρήγορα βήματα και καμία φορά αυτοσχεδιάζεις κιόλας προκειμένου να μη χαθεί ο πόντος, γιατί ακόμα και στο επίπεδο των αρχαρίων η μπάλα έρχεται με γρήγορη ταχύτητα και πρέπει ανα πάσα στιγμή να είσαι σε θέση να τη βρεις και να τη χτυπήσεις σωστά.

Παράλληλα θέλεις να γυμνάσεις τα χέρια σου; Εκεί ακριβώς αποσκοπεί και το άθλημα αυτό. Η αλήθεια είναι πως για να χτυπήσεις την μπάλα δεν απαιτείται δύναμη στα χέρια, διότι την χτυπάς έχοντας ροή στην κίνηση σου μέσω τησ στροφής του σώματος σου. Αυτό όμως δε σημαίνει πως τις δυο ώρες(συνήθως τόσο διαρκεί η προπόνηση, αλλά αυτό ποικίλλει) που θα είσαι στο γήπεδο δεν θα κουνήσεις και δε θα γυμνάσεις τα χέρια σου. Ειδικά στην αρχή μέχρι να συντονίσεις τις κινήσεις σου και να βρεις τα πατήματα σου, θα χτυπάς τη μπάλα χρησιμοποιώντας τη μυϊκή σου δύναμη.

Δεν οφελεί όμως μόνο το σώμα σου αλλά σου προσδίδει ψυχική βελτίωση. Με το τένις μπορούμε να πούμε απλοϊκά πως ξεδίνεις. Με κάθε χτύπημα της μπάλας, σου φεύγει το στρες, το άγχος, τα νεύρα. Αν πετύχεις και σωστά το χτύπημα το συναίσθημα που νιώθεις είναι απερίγραπτο, ανεξάρτητα από το επίπεδο σου. Δεν είναι μόνο η χαρά της νίκης. Αισθάνεσαι ότι πέτυχες κάτι, έστω και κάτι μικρό, έκανες όμως κάτι σωστά. Παίζοντας τένις είσαι σε θέση να καλλιεργείς την υπομονή και την επιμονή σου, τόσο για να γίνεσαι καλύτερος ως παίκτης και παράλληλα για να πετυχαίνεις τους στόχους σου.

Τώρα λοιπόν που θα γυρίσεις στην πόλη σου και θα μπεις ξανά στους ρυθμούς σου, πάρε έναν φίλο σου ή όλη την παρέα σου καθώς μπορείς να παίξεις είτε μόνο (2 άτομα) είτε διπλό(4 άτομα), τις ρακέτες σας(αν δεν έχετε μπορείτε να νοικιάσετε) και δοκιμάστε να ξεκινήσετε τένις. Είμαι σίγουρη πως θα είναι μια απολαυστική εμπειρία για όλους όσους το προσπαθήσουν.

Μέχρι την επόμενη φορά, σου στέλνω love dose.

Συντάκτης: Ειρήνη Αλεξανδράκη

 

 

Ειρήνη Αλεξανδράκη

Hello stranger ! Είμαι η Ειρήνη και θα μοιραστώ μαζί σου κυρίως άρθρα με τα αγαπημένα μου θέματα τον αθλητισμό, τα ταξίδια και τον πολιτισμό. Με love dose, Ειρήνη Αλεξανδράκη

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: