Ο Απρίλης ήταν ο δεύτερος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου και πήρε το όνομα του από το λατινικό ρήμα aperire, που σημαίνει ανοίγω, γιατί τον μήνα αυτό ανοίγουν και ανθίζουν τα λουλούδια.
Η βροχή του Απρίλη θεωρείται από τους γεωργούς πολύ ευεργετική «Αν κάνει ο Μάρτης δύο νερά, και ο Απρίλης άλλο ένα χαρά σ’ εκείνο το ζευγά που ‘χει πολλά σπαρμένα»! Και επειδή, ο Απρίλης είναι ο μήνας που έρχεται η άνοιξη και ανθίζουν πανέμορφα λουλούδια ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να βγούμε στον κήπο μας, να χαρούμε τον ήλιο και να περιποιηθούμε τα φυτά μας!Μερικά από τα λουλούδια που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους την Άνοιξη και χρειάζονται πότισμα περίπου 3 φορές την εβδομάδα, αλλά σίγουρα πριν αποφασίσουμε να τους ρίξουμε νερό πρέπει να δούμε πως είναι το χώμα. Αν είναι υγρό, θα χρειαστεί να τα ποτίζουμε αραιότερα, ακόμα αν δε θέλουμε να μαραζώσουν, θα πρέπει να απομακρύνονται τα ξερά άνθη.

Ένα από τα 8 πιο ωραία λουλούδια είναι το Γεράνι.
Το γεράνι είναι από τα πιο ανθεκτικά λουλούδια και δίνει τον καλύτερο του εαυτό την Άνοιξη. Μπορείς να το βρεις σε πολλά χρώματα. Μετά έρχεται η Πετούνια ένας από τους πιο εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων έχουν οι πετούνιες και έτσι αποτελούν έναν από τους καλύτερους φίλους σου και για αυτή την Άνοιξη. Δε θα χρειαστεί να την αποχωριστείς γρήγορα, καθώς είναι αρκετά ανθεκτικές και έχουν άνθη από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο. Ύστερα, σειρά έχει η Διμορφοθήκη.

Ένα παρόμοιο με μαργαρίτα λουλούδι που όσο περίεργο είναι στο όνομα, τόσο απλό είναι όσον αφορά τη φροντίδα που χρειάζεται αυτό το λουλούδι. Είναι ιδανικό για γλάστρα και θα μείνει ζωντανό μέχρι το Φθινόπωρο, αν το προσέξεις.

Σκυλάκι
Αυτό το πολύχρωμο λουλούδι πήρε το όνομα του από την ομοιότητα μου με το κεφάλι ενός σκύλου. Είναι ανθεκτικό στον ήλιο και πολύ εύκολο στην καλλιέργεια.
Πανσεδάκι
Πανσές ή βιόλα, όπως και να το πεις αυτό το λουλούδι, είναι από τα πιο όμορφα. Αντέχει τη ζέστη όμως όχι την υπερβολική, γι’ αυτό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις υγρό λίπασμα.
Μενεξές Το αγαπημένο λουλούδι της γιαγιάς. Κάτι ξέρει παραπάνω και αυτό μάλλον είναι ότι κρατάει πολύ καιρό και έχει όμορφη μυρωδιά.
Τριανταφυλλιά ! Το δημοφιλές λουλούδι θέλει πολύ αέρα και φως. Βρες μια συννεφιασμένη μέρα για να τη φυτέψεις και απόλαυσε τα άνθη της.
Βαμβακούλα
Το πελαργόνιο ή αλλιώς βαμβακούλα είναι ότι πρέπει για κρεμαστή γλάστρα ή για ζαρντινιέρα. Προτιμάει τον ήλιο.

Τέλος, η κηπουρική είναι το καλύτερο χόμπι για να περάσουμε χρόνο στο σπίτι! Η άνοιξη είναι κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε αγαπημένα καλλωπιστικά φυτά τόσο στον κήπο, όσο και σε γλάστρες στο μπαλκόνι. Ιδανική περίοδος, για να φυτέψουμε καινούργιο γκαζόν ή να συμπληρώσουμε τα κενά του χλοοτάπητα μας και να τον φροντίσουμε.

Συντάκτης: Γεωργία Ρήγα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency