Μαριαλένα τερζη

Υλικά:

  • 1 πακέτο γαρίδες έτοιμες βρασμένες (κατεψυγμένες)
  • 2 αντζούγιες
  • 100ml νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 3/4 κούπας μαγιονέζα
  • Αλάτι/πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ σούπας μηλόξιδο
  • 1/2 λεμόνι
  • Λίγη ρίγανη
  • 2 φέτες ψωμί κομμένο σε κυβάκια
  • 2 φέτες μπέικον (χοντρό κομμάτι) κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • Μπόλικη πράσινη σαλάτα της επιλογής σας

    Εκτέλεση:
    Μέσα στο μούλτι χτυπάμε τις αντζούγιες, το νερό και το σκόρδο. Αφήνουμε στην άκρη το ζουμάκι αυτό. Σε ενα μπόλ βάζουμε την μαγιονέζα, το ξύδι, λίγο πιπέρι, την παρμεζάνα και 2 κ σούπας απο το ζουμάκι που φτιάξαμε με τις αντζούγιες. Δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, πιο πικάντικη…προσθέτουμε άλλο ενα κουταλάκι απο το ζουμάκι, αν το θέλουμε πιο απαλό στη γεύση βάζουμε κιάλλη μαγιονέζα η ακόμη κ παρμεζάνα! Οι ποσότητες είναι στο χέρι σας!
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε αλατι, πιπέρι και λάδι. Τις σωτάρουμε για 2 λεπτά απο κάθε μεριά και σβήνουμε με μισό λεμόνι. Τόσο απλά, τόσο γρήγορα.
    Τηγανίζουμε και το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
    Για τα κρουτόν, βάζουμε σε ενα ταψάκι μικρό το ψωμί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι και ρίγανη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο!
    Συναρμολογούμε! Ολα μπλούμ σε μια σαλατιέρα και καλή απόλαυση!!!

Για περισσότερες συνταγές μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το site  που διατηρεί η Μαριαλένα όσο και τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram:

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: