Wellness Ψυχολογία

Απελπισία 50 plus

Μοιραστέιτε το!

Απελπισία 50 plus

Στα 50 plus ξεκινά μια νέα εποχή. Στο ρελαντί μπορείς να απολαύσεις όλα όσα συνέλεξες έμαθες και δεν πρόλαβες μέχρι τώρα.

Είναι ευλογία αν είσαι υγιής και κατασταλαγμένος. Απολαμβάνεις τις ομορφιές της ζωής που πριν δεν αναγνώριζες και προσπερνάς  τα ανούσια και τοξικά που πριν έδινες περίσσια σημασία.

Όμως αν δεν έμαθες μέσα από το μέχρι τώρα ταξίδι καταλήγεις ρέπλικα του εαυτού σου -του πραγματικού- που δεν θα γνωρίσεις ποτέ..τι κρίμα.
Παλιμπαιδίζεις αναβιώνοντας πεισματικά ξανά και ξανά όλα όσα σε έφεραν στα μεσηλίκια σου σε αυτό το χάλι. Απελπισμένα με τα ίδια κόλπα προσπαθείς να πιαστείς από όπου μπορείς.

Όποιο φως ή πόρτα ανοιχτή είναι Ιθάκη? Την Ιθάκη δεν θα την βρεις αν δεν ξέρεις τι σημαίνει για σένα.

Πόσο εύκολο είναι μείνεις ιδανικός και ανάξιος εραστής στο Δώρο.

Καταλήγουμε διακονιαραίοι της ζωής επειδή ποτέ δεν επωμιζόμαστε τις ευθύνες μας και δεν αναγνωρίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες. Δεν επουλώνουμε τα παιδικά τραύματα της ψυχής μας καταλήγοντας συντροφιά με ίδιους σαν εμάς ελλειμματικούς.

Τσαμπουκαλευόμαστε με μάγκικα τσιτάτα και ακίζοντας περιμένουμε να δει το μεγαλείο μας κάποιος μικρούλης/α σαν εμάς. Πόσο εύκολες και πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις, ανάλογα.

Δυστυχώς η τρυφερότητα και η αγνότητα εξαντλούνται εύκολα αν δεν μας προστατέψουμε από εμάς τους ίδιους.
Μετά καταλήγουμε στεγνοί μεσήλικες να κοροιδευόμαστε απελπισμένα μεταξύ μας προσποιούμενοι αγάπη και συντροφικότητα  με απώτερο σκοπό το βόλεμα.
Να βολευτούμε στα γεράματα επειδή μετά από απανωτά λάθη την “πατήσαμε”.
Ψάχνουμε λοιπόν γεροντομπεμπέκες ή γεροντομπεμπέκους να μας σώσουν από τη σκατένια μας ζωή.
Ξαναδυστυχώς οι «ωραίοι» άνθρωποι έχουν άλλες πορείες και  δεν θα συναντηθούν οι δρόμοι μας. Έχουν ήδη αυτά που εμείς ψάχνουμε ετεροχρονισμένα και τα μοιράζονται με άλλους.

Είναι υπέροχο να είσαι 50 plus. Είναι ευλογία μην το ευτελίζεις κι αν δεν είσαι ευχαριστημένος/η από την ζωή σου Ομόρφυνέ την !!!

Μην ζητάς ελεημοσύνη σε λάθος μέρη. Γερνάς και φρόντισε να το κάνεις όμορφα. Μην ξεφτιλίζεσαι.  

Ο «άλλος/η»  απέναντι είναι το ίδιο «ψημένος/η» και σκέφτεται όπως εσύ. «Κότα» δεν θα του/της φας.

Ντρέπομαι όταν βλέπω πόση αναξιοπρέπεια κυκλοφορεί σε αυτές τις ηλικίες από “χρέπια” της ζωής.

Πόση απελπισία να βρουν κάποιον/α να μοιραστούν πρώτα νοίκι μετά μοναξιά.

Πόσο ψέμα και πόσο ενέργεια σπαταλούν. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας ποτέ δεν είναι αργά. Κοιτάξτε βαθιά μέσα σας και για ότι δεν καταλαβαίνετε ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό. «Ομορφύνετε» πριν πεθάνετε -κάποια στιγμή- και σωματικά.

Η ΖΩΗ είναι υπέροχο ταξίδι και μέχρι να παραδοθεί το σκαρί που κουβαλά την ψυχή μας έχουμε δικαίωμα κι ελπίδα στο Φως και την Αλήθεια που ελευθερώνουν και είναι ο μοναδικός δρόμος προς στην Ευτυχία.

Απελπισία 50 plus

Gogo Tsakoyani 
Γωγώ Τσακογιάννη


πηγή άρθρου: magapo.gr Βρες το εδώ

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *