Και εκεί που κάθεσαι και είσαι μια χαρά, νιώθεις αυτόν τον γνωστό μα καθόλου ευχάριστο πόνο να “απλώνεται” σε ολόκληρο το κεφάλι σου. Σε λίγα λεπτά,  το νιώθεις ότι είναι έτοιμο να σπάσει από τους πόνους. Πριν καταφύγεις στη συνηθισμένη λύση-παυσίπονα και μάλιστα παραπάνω από όσα πρέπει-, δοκίμασε αυτά τα πολύ απλά και φυσικά tips που ίσως σε βοηθήσουν!

1. Πιες νερό

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι και το κεφάλι μας πονά, είναι ο τρόπος του οργανισμού μας να μας περάσει το μήνυμα να προσέξουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που και η ήπια αφυδάτωση, μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο. Αν νιώσεις ότι σε πονά το κεφάλι σου, κατανάλωσε 250 ml νερού (1 ποτήρι) και σε μερικά λεπτά η ενόχληση θα έχει μειωθεί αισθητά.

2. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου

Αν πρόκειται για πονοκέφαλο που οφείλεται στο άγχος, αυτό το tip θα σε βοηθήσει. Με κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στο κεφάλι, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απασχολήσεις το μυαλό σου με κάτι άλλο από αυτό που σου δημιούργησε άγχος.

3. Απομάκρυνε το κινητό

Αν πιστεύεις ότι η ενασχόληση με το κινητό θα σε κάνει να ξεχάσει τον πονοκέφαλο σου, απλά ξέχνα το! Όταν έχεις πονοκέφαλο πρέπει να αφήσεις στην άκρη το κινητό, ενώ είναι σημαντικό να αναλογιστείς πόσες ώρες περνάς με αυτό. Αν διαβάζεις από το κινητό ή στέλνεις μηνύματα έχοντας το πολύ κοντά στα μάτια σου, θα νιώσεις ενόχληση στα μάτια και κατ επέκταση και στο κεφάλι. Προσπάθησε να το χρησιμοποιείς για τις δουλειές που είναι χρήσιμο και μην περνάς και τις ελεύθερες ώρες σου με αυτό.

4. Αφέψημα τζίντζερ

Ίσως αυτό είναι ένα πραγματικά αποτελεσματικό παυσίπονο! Το τζίντζερ με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, έχει θετική επίδραση σε πολλά πράγματα για τον οργανισμό μας έτσι και στον πονοκέφαλο, ένα αφέψημα τζίντζερ ανακουφίζει γρήγορα από τους έντονους πόνους του κεφαλιού.

     Αν κανένα από τα παραπάνω tips δεν λειτουργούν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, τότε δοκίμασε να πάρεις παυσίπονο χωρίς όμως να το παρακάνεις! Η υγιής δοσολογία είναι στα 2 παυσίπονα την ημέρα. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, το να αντιμετωπίζεις ισχυρούς πόνους που δεν υποχωρούν, πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

 

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency