Μπήκε ο Δεκέμβρης και ακριβώς επειδή φέτος λόγω της δεδομένης κατάστασης θα είναι τελείως διαφορετικές οι γιορτές μας,  σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πιάτο εξίσου -εάν όχι και περισσότερο-δελεαστικό και εύγευστο ικανό να απογειώσει κάθε ουρανίσκο!

Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε τον κορυφαίο σεφ Νίκο Κουλούσια, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας την απόλυτη συνταγή των ημερών που σίγουρα θα λατρέψεις και εσύ!!! Να αναφέρουμε ότι όπως μας τόνισε και ο ίδιος το συγκεκριμένο ονειρικό πιάτο παρασκευάζεται με τρόπο εμπνευσμένο από το Περού, το Μεξικό και γενικά τη Ν. Αμερική!

Προμηθεύσου λοιπόν όλα τα απαραίτητα υλικά και ξεκίνα την προετοιμασία!

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 ½ κιλό (περίπου) Picanha (κιλότο) καλά καθαρισμένο από τις ίνες του αλάτι χοντρό (όσο πιο χοντρό, τόσο το καλύτερο)! Aπαραίτητο είναι ένα θερμόμετρο για κρέας (το ίδιο που χρησιμοποιούμε και στο φούρνο)

Βήματα:

Βήμα 1: Προθερμαίνετε την ψησταριά (ανάβετε τα κάρβουνα ή το γκάζι για να ζεσταθεί). Βάζετε το κρέας με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι το λίπος του (μόνο το λίπος όχι το ψαχνό!) σε ρόμβους (μπακλαβωτά), για να μην «καμπουριάσει» στο ψήσιμο.

Βήμα 2: Aλατίζετε γενναιόδωρα από όλες τις πλευρές (το χοντρό αλάτι θα κάνει εξωτερική «κρούστα» στο ψήσιμο).

Βήμα 3: Το ψήσιμο της picanha γίνεται όχι ακριβώς πάνω από τη φωτιά: Αν η ψησταριά σας είναι με κάρβουνα τα τραβάτε στη μια πλευρά και την ψήνετε στην άλλη και αν είναι με γκάζι κάνετε περίπου το ίδιο ή την ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το κρέας με την πλευρά του λίπους πάνω στη σχάρα και το αφήνετε μέχρι να δείτε ότι «ιδρώνει» και έχει ροδίσει η πλευρά του λίπους.

Βήμα 4: Το γυρίζετε, μπήγετε μέσα το θερμόμετρο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να δείτε ότι έχει φτάσει στο ψήσιμο που επιθυμείτε (ελαφρά ή μέτρια ψημένο).

Βήμα 5: Η picanha όταν είναι πολύ ψημένη (καλοψημένη) γίνεται σκληρή. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να μείνει για 10 λεπτά πριν την κόψετε κάθετα σε φέτες.

Αφού ολοκληρώσετε και τα 5 παραπάνω βήματα. είστε έτοιμοι να απολαύσετε το μοναδικό αυτό πιάτο με τη δική σας αγάπη, υλικά και εκτέλεση αλλά και την υπογραφή του πολυβραβευμένο σεφ!

Δοκιμάστε το και στείλτε μας τα αποτελέσματα και τις εντυπώσεις σας!

Καλή σας όρεξη!!!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον εξαίρετο σεφ αλλά και τις συνταγές του ακολουθώντας τις σελίδες του:

Συντάκτης: Νίκος Κουλούσιας,
Αρχισυνταξία&Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Xριστιάννα Πίτη

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency