Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε ο χαρισματικός Άκης Δείξιμος στη δημοσιογράφο Χριστιάννα Πίτη, όπου μιλάει για όλα!

Ο Άκης Δείξιμος έχει αποδείξει στη διάρκεια των χρόνων και με την αξιοσημείωτη πορεία του πως είναι ένας καλλιτέχνης που ξεχωρίζει τόσο για τα πολυάριθμα  ταλέντα που διαθέτει όσο και για τον σπάνιο και προσγειωμένο χαρακτήρα του! Στη συνέντευξη που ακολουθεί  δεν δίστασε να απαντήσει σε κάθε ερώτηση αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων την πιο σημαντική στιγμή της πορείας του, τη νέα δουλειά που ετοιμάζει, τα κοινά στοιχεία με τον αδερφό του Κώστα Δόξα αλλά και τη σημαντική συμβολή του στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, ως αντιδήμαρχος πολιτισμού!

Ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσε:

 • Καλησπέρα Άκη! Ξεκινώντας τη συνέντευξή μας , θα ήθελα να μας πεις πώς βίωσες την περίοδο της καραντίνας και τι αντίκτυπο θεωρείς ότι θα έχουν οι απόρροιες της υπάρχουσας κατάστασης στο επάγγελμά σας!

Καλησπέρα και από εμένα! Αρχικά την περίοδο της καραντίνας, όπως οι περισσότεροι από μας έτσι και εγώ, βρισκόμουν κυρίως στο σπίτι μου! Καθημερινά ωστόσο, ως Αντιδήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου βρισκόμουν όπως πάντα στο δημαρχείο, όπου όλοι ήμασταν σε επιφυλακή, δίπλα στους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Όσο για το επάγγελμα μου, οι καθημερινές εμφανίσεις μου έπαψαν πλέον να υπάρχουν ακόμα μέχρι και σήμερα, καθώς η εργασία σε αυτή την φάση, για έναν καλλιτέχνη, φαίνεται να είναι στον αέρα!  Βέβαια αξίζει να αναφέρω πως όλο αυτό το διάστημα δεν επαναπαύτηκα, καθότι έγραψα όμορφα τραγούδια με τους συνεργάτες μου.

 •  Το προηγούμενο διάστημα, παρατηρήθηκε μία νέα τάση με live στο instagram από πολλούς καλλιτέχνες, καθώς αποτέλεσαν μία δίοδο επικοινωνίας του κάθε καλλιτέχνη με το κοινό του. Εσύ, όπως παρακολουθήσαμε, τάχθηκες υπέρ της συγκεκριμένης κίνησης, μεταδίδοντας live από το προσωπικό σου προφίλ στο instagram. Τι σε οδήγησε σε αυτή σου την απόφαση και τι σου προσφέρει αυτού του τύπου η επικοινωνία;

Θεωρώ ότι ήταν ο μόνος τρόπος να παραμείνουμε σε επαφή με φίλους που από το σπίτι τους είχαν ανάγκη να ακούσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια από καλλιτέχνες που αγαπούν. Το έκανα πράγματι και εγώ, όπως προανέφερες, και με πολύ μεγάλη μου χαρά μάλιστα, σχεδόν κάθε βράδυ και το απήλαυσα ιδιαίτερα!

 •  Το τελευταίο σου κομμάτι με τίτλο “Κανένας”, σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Όντας γνώστης της μουσικής σε βάθος, που αποδίδεις την συγκεκριμένη επιτυχία και γιατί πιστεύεις ότι αγαπήθηκε τόσο από τον κόσμο;

Όταν έγραψε τη μουσική και καπάκι ο Νίκος Σαρρής έγραψε το στίχο, ήξερα ότι είχαμε γράψει ένα από τα κορυφαία τραγούδια. Θεωρώ ότι με τον τρόπο που το αγάπησα και εγώ, το αγκάλιασε και ο κόσμος. Εύχομαι να το τραγουδάνε και να εκφράζει τα συναισθήματα του κόσμου για πολλά χρόνια ακόμη, όπως συμβαίνει και με άλλα κομμάτια που έχω γράψει στο παρελθόν!

 • Θα περάσω σε μία άλλη ιδιότητά σου, καθώς πέρα από ένας πολύπλευρος και ταλαντούχος καλλιτέχνης, είσαι και αντιδήμαρχος πολιτισμού στον δήμο Μοσχάτου. Ποιο ήταν το έναυσμα που σε ώθησε να ασχοληθείς με τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής σου και σε έκανε να μπεις στον στίβο της πολιτικής;

Είμαι γέννημα-θρέμμα Μοσχατιώτης. Αγαπώ πάρα πολύ την πόλη μου, και έτσι μόλις μου έκανε την πρόταση ο Δήμαρχος Αντρέας Ευθυμίου, την αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά. Υπήρξα δημοτικός σύμβουλος στο πλάι του την περασμένη πενταετία. Στις περσινές εκλογές ήμουν πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους, και ο Δήμαρχος με τίμησε δίνοντάς μου την θέση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού.

 •  Στην μέχρι τώρα πορεία σου ως αντιδήμαρχος πολιτισμού Μοσχάτου, ποια κίνηση κρίνεις ότι αποτέλεσε ένεση τόνωσης για τον δήμο σου, στο κομμάτι που έχεις αναλάβει, και ποια τα μελλοντικά σχέδια;

Αρχικό μου πλάνο είναι η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων πολιτιστικών θεσμών και φεστιβάλ. Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει πάρα πολύ καλά αν και έχω πολλά ακόμα να προσφέρω στον δήμο Μοσχάτου!

 •  Ας επιστρέψουμε στο σημείο αυτό και πάλι στη μουσική! Η σχέση σου μαζί της ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και είσαι πλέον ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, διότι πέρα από τραγουδιστής είσαι και συνθέτης αλλά και μουσικός! Ποια ιδιότητά σου, λοιπόν, θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύει περισσότερο και για ποια είχες ενδοιασμούς στην αρχή της καριέρας σου;

Δεν μπορώ να πω πως είχα ποτέ ενδοιασμό για καμιά ιδιότητα μου. Αντιθέτως! Ότι κάνω το κάνω πάντα με γνώμονα την μουσική και θεωρώ ότι είμαι από τους καλούς δημιουργούς και τραγουδιστές, συνεχίζοντας να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ, δηλαδή να υπηρετώ το ελληνικό τραγούδι!

 •  Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της πορείας σου στο χώρο της μουσικής; Aν γυρνούσες πίσω το χρόνο θα άλλαζες κάτι;
Αν γύριζα το χρόνο πίσω μπορεί και να άλλαζα κάποια πραγματάκια, κάποιες λάθος επιλογές.  Είναι γεγονός πως από πολύ μικρή ηλικία μου έχουν συμβεί σπουδαία πράγματα. Έχω τραγουδήσει στο Ηρώδειο με τον Μίκη Θεοδωράκη, και  πιο πρόσφατα με τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τον  Γιώργο Θεοφάνους. Επίσης μου έχει δοθεί η ευκαιρία να απολαύσω με τη δουλειά μου ταξίδια σε ολόκληρο τον πλανήτη. Θα έλεγα ότι θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο.
 • Άκη, τι καθιστά έναν καλλιτέχνη επιτυχημένο κατά την άποψή σου και ποια η συμβουλή σου στα νέα παιδιά που επιθυμούν να εισχωρήσουν στη μουσική βιομηχανία;

Επιτυχημένος είναι κάποιος καλλιτέχνης όταν έχει φτάσει στο σημείο αυτό που είναι χαρούμενος για αυτά που έχει πετύχει. Τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν υπομονή γιατί δυστυχώς η δουλειά μας δεν είναι εύκολη, και φυσικά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός! Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ και για τίποτα να το βάζουμε κάτω!

 • O αείμνηστος Αντώνης Βαρδής ήταν θείος σου αλλά και νονός σου,γεγονός που σίγουρα σε στιγμάτισε όσο αναφορά τι επιρροές που είχες στο ξεκίνημά σου!
  Έχοντας , λοιπόν, ζήσει από τόσο κοντά έναν αδιαμφισβήτητα μεγάλο καλλιτέχνη, ποιο στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας του ξεχώρισες και τι αποκόμισες από την σχέση σου μαζί του;

Ο Αντώνης Βαρδής υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς των τελευταίων δεκαετιών. Από μικρός λοιπόν φρόντισα να μάθω κιθάρα όπως εκείνος, να γράφω μουσική και να τραγουδάω. Αυτό που μου αρέσει στο χαρακτήρα του ήταν το χιούμορ του, και πόσο ευχάριστο ήταν γενικά να βρίσκεσαι κοντά του τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο!

 • Έχετε κοινά στοιχεία με τον αδερφό σου, Κώστα Δόξα, όσο αναφορά τη δουλειά και τον χαρακτήρα σας; 

Με τον αδερφό μου έχουμε σχετικά διαφορετικό χαρακτήρα. Μας δένει όμως μια πολύ μεγάλη αγάπη. Θαυμάζει ο ένας τον άλλον, και το τελευταίο διάστημα έχουμε αποφασίσει να κάνουμε και κοινές εμφανίσεις τις οποίες ευχαριστιόμαστε πάρα πολύ. Έτσι παρά τα διαφορετικά γνωρίσματα του χαρακτήρα μας, στο κομμάτι της δουλειάς θα έλεγα πως συνεργαζόμαστε άψογα!

 • Ποιο κομμάτι αποτελεί το αγαπημένο σου και με τι κριτήριο επιλέγεις να ερμηνεύσεις ή να παραχωρήσεις σε άλλον καλλιτέχνη κάποιο τραγούδι σου;
Αγαπημένο μου τραγούδι είναι το φεύγω του θείου μου που έγραψε στην Χάρις Αλεξίου. Από δικά μου τραγούδια θα ξεχωρίσω το “Αν υπάρχει παράδεισος” σε στίχο της Ναταλίας Γερμανού, που τραγούδησε η Νατάσα Θεοδωρίδου. Υπάρχουν περιπτώσεις που θα γράψω πάνω στον καλλιτέχνη που σκέφτομαι κι άλλες περιπτώσεις που απλά κάποιο τραγούδι που έχω γράψει ταιριάζει σε συγκεκριμένο τραγουδιστή.
 •  Ποια ήταν καλύτερή σου συνεργασία μέχρι σήμερα και τι θα αποτελούσε λόγο για να μη προχωρήσεις σε μία συνεργασία με κάποιον καλλιτέχνη;
Η καλύτερη συνεργασία είναι αυτή με τον Πασχάλη Τερζή που κράτησε  αρκετά χρόνια, και που ακόμα και σήμερα μας ενώνει μία όμορφη φιλία. Βασικό κριτήριο να μην προβώ σήμερα σε κάποια συνεργασία είναι να μη μου αρέσει ο καλλιτέχνης που πρόκειται να συνεργαστώ, ή να μην ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις που θα έχω.
 • Εάν και γνωρίζω ότι είσαι ένας άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων που ποτέ δεν προκαλεί με την προσωπική του ζωή, δε μπορώ να μη σε ρωτήσω πως σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο στα προσωπικά σου!

Είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ χαμηλών τόνων. Οπότε γενικά δεν θέλω να εκθέτω την προσωπική μου ζωή, γιατί οπότε το έκανα στο παρελθόν, μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα!

 • Κλείνοντας, υπάρχει κάποια νέα σου δουλειά στα σκαριά που να περιμένουμε το επόμενο διάστημα ;

Έρχεται σύντομα τον νέο μου τραγούδι με τίτλο «το κέντρο του κόσμου» σε μουσική δική μου και στίχους του Νίκου Σαρρή. Το κλιπ του τραγουδιού ανέλαβε φυσικά ο μόνιμος πλέον συνεργάτης μου Βαγγέλης Τσαουσόπουλος και θα κυκλοφορήσει από την δισκογραφική οικογένειά μου τα τελευταία 8 χρόνια, την Spicy.

Εμείς να ευχαριστήσουμε τον Άκη για την πλούσια συνέντευξη που μας παραχώρησε και να αναφέρουμε πως τα πλάνα από το νέο του τραγούδι είναι άκρως εντυπωσιακά κάτι που μας κάνει να το περιμένουμε με ανυπομονησία! Ευχόμαστε, λοιπόν, να αποτελέσει τη νέα μεγάλη επιτυχία της χρονιάς!

Αρχισυνταξία & Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: