Η καστανή και η ακατέργαστη ζάχαρη έχουν παρόμοια γεύση και σχεδόν το ίδιο χρώμα.Χρησιμοποιούνται στο φαγητό και στα ροφήματα για να προσφέρουν γλυκιά γεύση και είναι κι οι δύο πιο υγιεινές από την λευκή. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο όμως μια είναι καλύτερη για την υγεία μας. Παρακάτω θα δούμε τα χαρακτηριστικά της καθεμιάς.

Η ακατέργαστη ζάχαρη έχει τις ρίζες της πρωτίστως από το ζαχαροκάλαμο, αλλά μπορεί να φτιαχτεί επίσης και από χυμό φοίνικα. Δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά και είναι πιο ακριβή από την καστανή. Η γεύση της είναι πιο πικρή, ενώ το χρώμα της είναι από ανοιχτό καφέ μέχρι πολύ σκούρα απόχρωση που φαίνεται σαν μαύρη.

Η καστανή ζάχαρη είναι φτιαγμένη από τους κρυστάλλους ζακχαρόζης και υπολείμματα μελάσας που προέρχονται από ζαχαροκάλαμο. Χρησιμοποιείται πολύ πιο συχνά, έχει πιο γλυκιά γεύση από την ακατέργαστη, και είναι ένας βασικός λόγος που η ζαχαροπλαστική έχει “ανθίσει” σε ολόκληρο τον κόσμο.

        Ποια είναι τελικά πιο υγιεινή;

Πιο υγιεινή είναι η ακατέργαστη ζάχαρη αφού η καστανή περιέχει μεγάλη ποσότητα μελάσα. Χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης από τους γυμνάστες και τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας. Είναι σε στερεά μορφή κι αν θέλεις να την προσθέσεις στο φαγητό πρέπει να την κόψεις σε κομμάτια. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την καστανή ζάχαρη σε μικρές ποσότητες αν θέλεις να προσθέσεις μια γλυκύτητα στο φαγητό ή το ποτό, όσο χρειάζεται για να την χαρείς χωρίς να γίνει επιβλαβής για την υγεία σου.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency