Δευτερούλα σήμερα! Ίσως η πιο βαρετή μέρα όλης της εβδομάδας, αλλά μπορώ να σου φτιάξω τη μέρα με τα πιο πρωτεϊνούχα cookie και φυσικά είναι vegan! Για τις ημέρες που θέλεις κάτι γλυκό και θέλεις να ανακτήσεις την ενέργεια σου, μετά ή πριν τη γυμναστική σου. Τα cookies αυτά θα σε ξετρελάνουν και φυσικά θα σε χορτάσουν μέχρι το επόμενό σου γεύμα!
Πάμε λοιπόν, να σου δώσω την συνταγή και περιμένω να τα δοκιμάσεις κι εσύ! Μπορείς να τα φτιάξεις σε ένα παιδικό πάρτυ, αλλά και σε διάφορες περιστάσεις. Να κεράσεις ένα υγιεινό γλυκάκι τους φίλους και τους συναδέλφους σου.
Για τη βάση των πρωτεϊνούχων ice cream bars, θα χρειαστείς:
- 1/4 της κούπας βούτυρο ξηρών καρπών (αμυγδαλοβούτυρο ή βούτυρο κάσιους)
- 1 1/2 κ.σ. maple syrup (για τη vegan εκδοχή) ή μέλι
- 1/2 κ.γ. βανίλια ή 2 βανιλίνες
- 1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου (εάν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο είδος flavor drops με γεύσεις)
- 3 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου ή βρόμης
- 2 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης (ή κάποιο αλεύρι της αρεσκείας σας)
- πολύχρωμα κομφετί σοκολάτας
Για το παγωτό:
- 1/4 του κουτιού κρέμα καρύδας
- 6 κ.σ βούτυρο κάσιους
- 1/4 της κούπας maple syrup
- 1/4 της κούπας την αγαπημένη σας σκόνη πρωτεΐνης (ή να χρησιμοποιήσεις 2 κ.σ επιπλέον βούτυρο ξηρών καρπών )
- 1 κ.γ βανίλια + 1/4 κ.γ flavor drops
- 1 πρέζα αλάτι
Για το topping:
- 1 1/2 της κούπας λευκή σοκολάτα και πολύχρωμα κομφετί σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί για τη βάση, βάζεις το μείγμα σε μια φόρμα και το πιέζεις καλά.
- Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά για το παγωτό. Δοκιμάζεις το μείγμα κι ανάλογα με την υφή και τη γεύση, που σου δίνει προσθέτεις ή αφαιρείς κάποιο υλικό. Τέλος, το περιχύνεις πάνω από τη βάση, αφότου πρώτα το έχεις βάλει λίγο στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
- Διαιρείς το μείγμα της βάσης σε μικρά κομμάτια. Τα βάζεις στο ψυγείο, μέχρι να σφίξουν για 2-3 ώρες περίπου. Έως ότου σφίξουν εντελώς.
- Παράλληλα, λιώνεις τη λευκή σοκολάτα. Βγάζεις τα cookies από το ψυγείο και τα βουτάς στη λευκή σοκολάτα και τα πασπαλίζεις με τα πολύχρωμα κομφετί. Τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ένα αντικολλητικό φύλλο και τα βάζεις ξανά στο ψυγείο. Μέχρι να παγώσει καλά η σοκολάτα.
Και τα cookies μας είναι έτοιμα, να ξετρελάνουν όλους όσους τα δοκιμάσουν!