Καταπέλτης τα λόγια του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε», ανέφερε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας:

«Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο για την αθωότητά της ή τουλάχιστον για την «δίκαιη» για την ίδια, αντίδρασή της. Για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε στο δικαστήριο με στάση που κάθε άλλο παρά μετάνοια και ντροπή μαρτυρούσε. Ενάμιση χρόνο μετά η δράστης δεν φαίνεται να έχει χάσει την ψυχραιμία της, καθώς από την πρώτη στιγμή αλλά και μετά την εγκληματική της επίθεση φαίνεται πως δρα με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα παραμένοντας αμετανόητη!

Η ίδια αφού προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τα αδικαιολόγητα, σε προηγούμενες εμφανίσεις της στην δικαστική αίθουσα, ξεστομίζοντας την πιο ψυχρή και ψεύτικη συγγνώμη σε όλη την ιστορία, συνεχίζει να παλεύει να μεταμορφωθεί σε ένα πρόσωπο μετανιωμένο αλλά και σώφρον, καθώς ακόμα και τώρα μετά από 1,5 χρόνο  και έχοντας αντικρύσει την Ιωάννα πρόσωπο με πρόσωπο αρνείται πεισματικά να καταλάβει πόσο πόνο έχει προκαλέσει.

Η κατηγορούμενη όσο και αν προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, με την βοήθεια των συνηγόρων της, αποδείχθηκε πέρα από δειλή, αμετανόητη και αδίστακτη,  καθώς το αίσθημα ότι έκανε το σωστό είναι τόσο καλά ριζωμένο στο μυαλό της που με τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Σχετικά με τη σχέση της με τον 40χρονο, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι, η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον Νώντα Οικονόμου.

Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας Οικονόμου δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα» είπε ο εισαγγελέας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Οικονόμου, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της.
Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δύο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Το σχέδιο εξόντωσης της κατηγορούμενης εναντίον της Ιωάννα Παλιοσπύρου μαρτυρεί το μίσος, καθώς και την πρόθεση της όχι απλά να της προκαλέσει μία βαριά σωματική βλάβη, αλλά να την βγάλει κυριολεκτικά από την μέση, κάτι που επαληθεύεται με την τεράστια ποσότητα καυστικού υγρού που χρησιμοποίησε.

Τέλος, ο εισαγγελέας έκανε σαφές πως αυτό που θα πρέπει να απασχολεί το δικαστήριο και φυσικά να συμβάλλει στην ποινή της κατηγορούμενης είναι η τεράστια ποσότητα βιτριόλης που είχε στα χέρια της την στιγμή της επίθεσης και όχι ο τρόπος που κατάφερε να την προμηθευτεί και από ποιον.

Τα καμμένα ρούχα της Ιωάννας, η ίδια η Ιωάννα με καλυμμένο το πρόσωπο και το σώμα της, ο πόνος στα μάτια μιας κοπέλας που  δέχθηκε την πιο απάνθρωπη, σκληρή και άδικη επίθεση δεν φτάνουν για να συγκινήσουν την Έφη Κακαράντζουλα… Πόσες δίκες μένουν ακόμα για να φανεί το προφανές και να παρθεί η σωστή απόφαση;

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: