Καθώς τα virtual shows γίνονται η νέα πραγματικότητα, βλέπουμε τα «ψηφιακά» μοντέλα να αποκτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στο χώρο της μόδας.

 

Η παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού, άλλαξε ραγδαία τα δεδομένα στη βιομηχανία της μόδας. Πλέον δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα αποπνικτικό fashion show να συνεχίζεται κανονικά με τον παραδοσιακό τρόπο, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, οπότε σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκει έδαφος να ανθίσει η τεχνολογία. Με την ανάγκη των οίκων μόδας και σχεδιαστών να προσαρμοστούν στους γρήγορους ρυθμούς, το ενδιαφέρον στρέφεται σε ρομπότ μοντέλα και avatars. Η μείωση του κόστους για τα fashion shows, είναι ένας από τους κύριους λόγους που κάνουν τα avatars και virtual shows τόσο δημοφιλή, ειδικά όταν πρόκειται για ανερχόμενους σχεδιαστές με μειωμένο budget. «Είναι περίεργο που σε μια βιομηχανία που αλλάζει κάθε χρόνο, η μέθοδος παρουσίασης παραμένει ίδια εδώ και 50 χρόνια», εξηγεί η συντάκτρια των New York Times Constance White.

 

Ποιος όμως θα υποστεί τις συνέπειες από την εμφάνιση των μοντέλων ρομπότ; 

Το κύριο επάγγελμα το οποίο διατρέχει κίνδυνο είναι φυσικά τα ίδια τα μοντέλα, αλλά και όλοι οι συντελεστές ενός fashion show όπως οι στυλίστες, οι κομμωτές, και οι μακιγιέρ. Όταν τα μοντέλα αντικαθίστανται από avatars και ρομπότ, πολλές δουλειές θα γίνονται αυτόματα με ένα κλικ, και η ανάγκη για εργατικό δυναμικό θα μειωθεί.

 

 

Avatars όπως η Lil Miquela και η Shudu έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του Instagram. Μάλιστα, η Lil Miquela η οποία έχει συνεργαστεί με εταιρίες όπως η Samsung, και με οίκους όπως οι Prada, και Calvin Klein, υπέγραψε με γνωστό πρακτορείο ως η πρώτη virtual πελάτης τους.

Για τη σεζόν του Φθινοπώρου 2020, είναι αναμενόμενο να δούμε το παραπάνω σενάριο να γίνεται πραγματικότητα. Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς την Carla Bruni, την TyraBanks, την Adriana Lima; Πολύ πιο βαρετός!

Συντάκτρια: Έλενα Παπαδοπούλου

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: