Fashion & Beauty Ομορφιά

Έξυπνοι τρόποι αποθήκευσης καλλυντικών !

Μοιραστέιτε το!

Η σωστή και έξυπνη οργάνωση των καλλυντικών είναι πολύ σημαντική για κάθε γυναίκα που βάφεται στην καθημερινότητά της, καθώς εάν τα καλλυντικά είναι ακατάστατα, γίνεται δύσκολη η καθημερινότητά σας αφού με το χάος που επικρατεί, σας παίρνει περισσότερο χρόνο να ετοιμαστείτε και να βρείτε τα αγαπημένα σας προϊόντα !


Πως ξεκινάμε λοιπόν ;

  • Πριν αρχίσουμε να οργανώνουμε τα καλλυντικά μας, ξεκινάμε κάνοντας εκκαθάριση στα προϊόντα που έχουμε στη συλλογή μας. Είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσετε ότι κάποια καλλυντικά είναι ληγμένα ! Και ναι, τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξεως. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα υγρά προϊόντα αφού ανοιχτούν, όπως είναι το make up, το concealer και η μάσκαρα, καθώς αναπτύσσουν πιο εύκολα μικρόβια μετά την ημερομηνία λήξης τους. Αυτό συμβαίνει διότι η δράση των συντηρητικών που διατηρούν το προϊόν σε “ισορροπία” σταματάν να δρουν. Τα καλλυντικά σε μορφή πούδρας αντέχουν πολύ καλύτερα στον χρόνο.

  •  Σε κάθε προϊόν περιποίησης, υπάρχει κάτω από την συσκευασία (ή στην πίσω μεριά της) μια σήμανση που αναγράφει το διάστημα που διατηρείται, όπως φαίνεται στην εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή που θα ανοιχτεί το προϊόν, διατηρείται 9 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια αναλόγως το προϊόν και την εταιρεία.
  • Δεύτερο βήμα πριν ξεκινήσουμε την οργάνωση των καλλυντικών, είναι να καθαρίσουμε ένα ένα τα προϊόντα με απολυμαντικά μαντηλάκια ή καθαρό οινόπνευμα. Μην ξεχνάτε ότι καλλυντικά όπως το make up και το concealer τα πιάνουμε, και στη συνέχεια ακουμπάμε το δέρμα μας. Άρα είναι σημαντικό να είναι καθαρά για να αποφευχθούν μικρόβια, άρα και σπυράκια !
  • Τρίτο και τελευταίο βήμα, είναι να αποφασίσουμε που θα τοποθετήσουμε τα καλλυντικά μας. Σίγουρα δεν είναι πρακτικό να έχουμε τα καλλυντικά μας στο υπνοδωμάτιό μας και τελικά να βαφόμαστε στο μπάνιο. Άρα η οργάνωση πρέπει να γίνεται στο μέρος που βαφόμαστε συνήθως.

Πάμε λοιπόν να δούμε έξυπνες ιδέες οργάνωσης

  1. Ακρυλικές θήκες

Στο εμπόριο, βρίσκουμε πλέον εύκολα ακρυλικές θήκες οργάνωσης καλλυντικών, οι οποίες βοηθούν πολύ στην οργάνωση και την αξιοποίηση του πάγκου ενός μπουντουάρ, με πρακτικό και παράλληλα κομψό τρόπο!

 

2. Πιατοθήκες ή θήκες γραμμάτων για οργάνωση παλετών σκιών

Μια ιδανική επιλογή για κοπέλες που έχουν στην συλλογή τους πολλές παλέτες σκιών που συχνά είναι και μεγάλες σε μέγεθος. Με αυτό τον τρόπο, είναι πιο εύχρηστο να χρησιμοποιηθούν και πιο εύκολο να μην ξεχάσεις ενδεχομένως κάποια παλέτα.

 

 

3. Κασπώ ή τελειωμένα κεριά για οργάνωση πινέλων ή κραγιόν

Στο εμπόριο βρίσκουμε πανέμορφα κασπώ, τα οποία μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε ως θήκη για τα πινέλα μας και παράλληλα να έχουμε έναν διακοσμημένο χώρο.

Ακόμη, πολύ συχνά τα δοχεία στα οποία βρίσκονται τα αρωματικά κεριά, είναι όμορφα διακοσμημένα, αλλά ακόμη και τα διαφανή, μπορούν να αξιοποιηθούν για αποθήκευση πινέλων, μολυβιών, κραγιόν κλπ.

  • Tip ! Μόλις τελειώσει ένα κερί σου, βάλτο για μισή ώρα στην κατάψυξη. Έπειτα, πίεσε το και θα δεις ότι το κερί που έχει απομείνει στα τοιχώματα θα πέσει κάτω ! Προσοχή λοιπόν για το που θα πέσει το κερί. Στη συνέχεια το καθαρίζεις και είναι έτοιμο για χρήση.

 

4. Βάση για κέικ, διακοσμητικοί δίσκοι και καθρέπτες 

Εντυπωσιακός, πρωτότυπος και εύκολος τρόπος για να τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας καλλυντικά, αρώματα και μανό !

 

5.  Αυγοθήκες και βάζα για αποθήκευση beauty blender

Κι όμως, αυγοθήκες ! Έχουν το ιδανικό σχήμα για τοποθέτηση ενός beauty blender, καθώς πράγματι μοιάζει με… αυγό ! Μπορείτε να προμηθευτείτε αυγοθήκες με αριθμό ανάλογο των beauty blenders που έχετε στην συλλογή σας. Για παράδειγμα εάν έχετε ένα σφουγγαράκι, χρησιμοποιείστε μονή αυγοθήκη.

Ακόμη, μικρά και μεγάλα βάζα είναι η τέλεια επιλογή για την αποθήκευση των καθαρών ή αχρησιμοποίητων beauty blender που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μελλοντικά.

 

6. Παγοθήκες για οργάνωση μονών σκιών

Οι παγοθήκες έχουν το τέλειο μέγεθος για αποθήκευση μονών σκιών, γκλίτερ και pigment, τα οποία είναι πιο εύκολο να χαθούν, λόγω του μικρού τους μεγέθους. Είναι ιδανικές για την οργάνωση των συρταριών σας !

 

7. Θήκη μαχαιροπήρουνων 

Είναι ιδανικές για την οργάνωση των συρταριών σας ! Λόγω των πολλών και διαφορετικών μεγεθών των θέσεων, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα περισσότερα σας καλλυντικά, από make up μέχρι μολύβια χειλιών και ματιών.

 

8. Κουτιά από σύρμα

Καλή επιλογή για οργάνωση καλλυντικών πάνω σε ράφια. Χωράει πολλά καλλυντικά, μεγάλα μεγέθη και παράλληλα φαίνεται τι περιέχει μέσα.

 

9. Σύρμα για χαρτί κουζίνας

Μια ακόμη πρωτότυπη επιλογή ! Είναι ιδανικό για αποθήκευση scrunchie. Μπορεί να μην είναι καλλυντικό, πλέον όμως οι περισσότερες από εμάς έχουμε πολλά στη συλλογή μας. Αυτός λοιπόν, είναι ο τέλειος τρόπος να μην χάνονται και να βλέπουμε πόσα έχουμε.

 

 

Εικόνα εξώφυλλου

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

 

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *