Τα φυτά εσωτερικών χώρων, είναι αδιαμφισβήτητα η νέα τάση στην μόδα για την διακόσμηση του σπιτιού. Τα φυτά έχουν την ιδιότητα να μεταμορφώνουν τον χώρο αλλά και να ομορφαίνουν την αισθητική του.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα διακοσμήσετε είναι πολλοί και εντυπωσιακοί. Αρκεί να γνωρίζετε μερικά βασικά πράγματα για το ποια φυτά είναι κατάλληλα για έναν κλειστό χώρο, υπό ποιες συνθήκες, αλλά και να έχετε πρωτότυπες ιδέες ανάλογα με το γούστο σας, ώστε  να τα τοποθετήσετε και αναλόγως.

Υπάρχουν περιπτώσεις φυτών, που αντέχουν την σκιά, και το φως του ηλίου δεν είναι απαραίτητο για να διατηρηθούν. Μερικά από τα πιο δημοφιλή φυτά για διακόσμηση εσωτερικού χώρου είναι τα εξής: η δράκαινα, φιλόδεντρο, φίκος, κρότωνας, σανσεβέρια, φτέρη της Βοστώνης.

Τέτοιου είδους φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερο χρόνο και φροντίδα, είναι εύκολα στο να συντηρηθούν αλλά και εξίσου όμορφα για τον χώρο.

Τρόποι για να διακοσμήσετε τα φυτά στο σπίτι ή το γραφέιο:

  1. Μικρά γλαστράκια στην σειρά. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σαν διακοσμητικό πάνω σε μια ραφιέρα ή ένα τραπεζάκι.

  • Κρεμαστές γλάστρες. Αυτός είναι σίγουρα ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να διακοσμήσετε τα φυτά σας και να ανανεώσετε τον χώρο σας.

  • Φυτά κάτω από καθρέφτη. Με αυτό τον όμορφο τρόπο η αντανάκλαση του φυτού στον καθρέφτη θα «πρασινίσει» τον τόπο, χαρίζοντας μια αίσθηση φρεσκάδας.
  • Αναρριχώμενα φυτά. Ένας από τους πιο μοντέρνους τρόπους διακόσμησης φυτών που θα προσθέσει «κύρος» στον χώρο σας. Τοποθετήστε τα σε ψηλά έπιπλα ώστε να κρεμάσουν προς τα κάτω.

  • Μεγάλες γλάστρες, κασπώ και καλάθια, αποτελούν έναν ακόμη ιδανικό χώρο για να προσθέσετε ένα φυτό στον χώρο σας, κάνοντας τον να δείχνει σύγχρονο και εντυπωσιακό.

Συντάκτης: Kατερίνα Δηλαβεράκη, δημοσιογράφος.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: