Πολλές ευρωπαϊκές χώρες «μπλοκάρουν» πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω ανησυχίας για την μετάλλαξη του κορονοϊού που παρουσιάστηκε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η νέα μετάλλαξη φαίνεται πως εξαπλώνεται πιο γρήγορα από το αρχικό στέλεχος, όμως δεν έχει δείξει να είναι περισσότερο θανατηφόρα.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, η μετάλλαξη του covid-19 έχει εντοπιστεί και σε άλλες χώρες όπως η Δανία και η Αυστραλία.

Η ανησυχητική μετάλλαξη του ιού, ανάγκασε τον Μπόρις Τζόνσον να λάβει αυστηρότερα μέτρα για lockdown επιπέδου 4 στο Λονδίνο.

Η Ολλανδία και το Βέλγιο έχουν ήδη απαγορεύσει πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Σκέψεις για απαγόρευση πτήσεων υπάρχει πλέον και από την Γαλλία, αλλά και την Γερμανία. Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάϊο ανακοίνωσε ότι η Ιταλία αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Βρετανία λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι είναι σε «στενή επαφή» με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού και κάλεσε τα μέλη του στην Ευρώπη «να ενισχύσουν τους ελέγχους τους».

 

 

Με πληροφορίες από: ert.gr, ethnos.gr

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency