Ένας γλάρος από την Ιαπωνία.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η Ιαπωνία ή αλλιώς Νιχόν(Nihon) τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί ένα σημείο-σύμβολο στον παγκόσμιο χάρτη, οικονομικά, πολιτισμικά και εννοείται τεχνολογικά. Ταχύρρυθμη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, κατονομάζεται από πολλούς, ως η χώρα του μέλλοντος, και αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης(πολιτισμός) και επιρροής σε όλο τον κόσμο. Μαζί με όλα τα παραπάνω, μεγάλη ανάπτυξη έχει και ο τομέας του ρούχου και της μόδας. Οι Ιάπωνες προσέχουν ιδιαίτερα την εμφάνιση τους, κυριαρχούν ανερχόμενες τάσεις και ακραία στιλ ντυσίματος, όμως το σίγουρο είναι ότι επηρεάζουν σε παγκόσμια κλίμακα την βιομηχανία του ρούχου. Τρανταχτό παράδειγμα η Evisu.

H Evisu, με ιδρυτή τον Hidehiko Yamane, από το 1991 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, κατατάσσεται στην κορυφή των ιαπωνικών εταιρειών ρούχων και πιο συγκεκριμένα στο casual κομμάτι. Με δυναμικό ξεκίνημα από τα vintage denim παντελόνια, και διατηρώντας πάντα την ποιότητα και την αυθεντικότητα, κατάφερε να κερδίσει την αναγνωρισημότητα και τον σεβασμό, όχι μόνο στην ανατολή αλλά και στο δυτικό κοινό του denim.

Hidehiko Yamane – Σχεδιαστής και Ιδρυτής της Evisu

H Evisu είναι ένας φόρος τιμής προς τον ιαπωνικό πολιτισμό, αρχικά το όνομα (Ebisu) είναι ο θεός του χρήματος, και συμβολίζεται συνήθως με καλάμι ψαρέματος, και εννοείται το λογότυπό και σήμα κατατεθέν της εταιρείας, ο Γλάρος(Kamane), που απεικονίζεται σε κάθε ρούχο της. Δεν λείπουν ποτέ, σύμβολα, ιδεογράμματα και καλλιτεχνικές αναφορές σε κάθε collection της, κάτι το οποίο την καθιστά μοναδική και ξεχωριστή από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Μέσα στα προηγούμενα χρόνια, με συνεργασίες και collab μπόρεσε να διευρύνει το κοινό της και να πλησιάσει την δυτική αγορά, όπως με την Puma(2002), New Era(2015), Champion(2017), και προσφάτως έγινε χορηγός στο Macau Grand Prix 2020. Το κοινό της άλλαξε και με την νέα συλλογή EvisuKuro που απευθύνεται σε πιο νεαρές ηλικίες, ξεφεύγοντας από το κλασσικό και απλό στιλ, εξερευνώντας νέα μονοπάτια, συνδυάζει το fashion με το athleisure style, πετυχαίνοντας ένα πιο νεανικό, μοντέρνο και σύγχρονο steet style.

EvisuKuro S/S21 Collection

 

 

Αντώνης Στεργής

Είμαι ο Αντώνης. Από νεαρή ηλικία, κιόλας, μου ζητούσαν την στιλιστική μου "ματιά" για τα ντυσίματα τους. Τον λόγο δεν τον ήξερα ούτε και εγώ, μέχρι που αποφάσισα να το σπουδάσω, συγκεκριμένα Fashion Styling. Ειδικότητα, το Men's Wear.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency