Χθες ξεκίνησε το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην χώρα μας είναι γεγονός.

Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν χθες το μεσημέρι ήταν, η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμός» Ευσταθία Καμπισιούλη και ο φιλοξενούμενος  Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Μιχάλης Γιοβανίδης. Επίσημα ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία» που έχει ως στόχο τη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» μέχρι το καλοκαίρι, και τον εμβολιασμό του 70% του γενικού πληθυσμού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν ο τρίτος άνθρωπος στην χώρα μας που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού. «Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας», συμπλήρωσε.

Ο αμέσως επόμενος, ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν, και παρουσία του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, μια σπουδαία ημέρα για την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον εμβολιασμό του.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, έλαβε κι αυτός την πρώτη δόση του εμβολίου. «Ο εμβολιασμός είναι σίγουρα μια ιστορική στιγμή. Μια στιγμή που όλοι περιμέναμε» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τον εμβολιασμό του. «Για την ανάπτυξη και την έγκριση των νέων εμβολίων ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια», επισήμανε.

Σήμερα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 11:45, πρόκειται να εμβολιαστεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην συνέχεια ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

 

Πληροφορίες από: CNN Greece

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency